You are herePaul Gilbert - Live Setup

Paul Gilbert - Live Setup


Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε την χωρά μας ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Paul  Gilbert...

                  Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε την χωρά μας ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Paul  Gilbert...στα πλαίσια ενός guitar clinic που διοργάνωσε το Guitar for και τα μουσικά καταστήματα Καγμακης. Η επίσκεψη του περιελάμβανε μια εμφάνιση στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου οπού ο Mr.Big κατέπληξε το κοινό που γέμισε την αίθουσα με την απλότητα και την δεξιοτεχνία του παιξίματος του. η μπάντα που τον συνόδευε αποτελούνταν από τους έλληνες Μιχαλης Καπιλιδη στα τύμπανα και τον Γιώργο Παλαμιώτη στο μπάσο οι οποίοι ήταν απλά καταπληκτικοί και απέδειξαν για μια ακόμα φόρα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καταπληκτικοί μουσικοί που δεν τύγχαναν πάντα της αναγνώρισης που τους αξίζει...Μαζί του επίσης ήταν η εξίσου βιρτουόζος σύζυγος του Gilbert, Emi η οποία έκλεψε πολλές φόρες την παράσταση με την τεχνική και αισθητική της απέναντι σε ένα καθαρά κιθαρόφιλο κοινό.

                 Το GuitarSpot παρακολούθησε όλη την διαδικασία του soundcheck και εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη απο  τον Gilbert ο οποίος για μια ακόμα φόρα μας εξέπληξε τόσο με τις απαντήσεις του όσο και με την πολύ φιλική και απλή συμπεριφορά του, γνώρισμα ενός ολοκληρωμένου καλλιτέχνη που δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα, απλά επιθυμεί να μοιράσει απλόχερα την τέχνη του.

                Tην Κυριακή ο Κύριος Gilbert παραβρέθηκε στο μουσικό κατάστημα Καγμακης στην Εμμανουήλ Μπενάκη οπού υποδέχτηκε κοντά στους 100 θαυμαστές του και υπέγραψε αυτόγραφα κιθάρες και cd και φωτογραφήθηκε μαζί τους.. Στην συνεχεία και χάρη σε μια απροσδόκητη καθυστέρηση στο πρόγραμμα του έμεινε στο μαγαζί περισσότερο από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί και όπως ήταν φυσικό μέσα σε ένα παράδεισο με κιθάρες αυτό που έκανε ήταν απλά να πιάσει μια πανέμορφη Les Paul να την συνδέσει σε ένα marshal και έτσι απλά και εντελώς γενναιόδωρα να προσφέρει σε όσους είχαν μείνει εκεί μια αξέχαστη πριβέ παράσταση δεξιοτεχνίας... Και σαν να μην έφτανε αυτό οι πιο θαρραλέοι έπιασαν οποία κιθάρα βρήκαν μπροστά τους και έκατσαν δίπλα του να εκμεταλλευτούν την μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε να τζαμαρουν με ένα από τους αγαπημένους τους κιθαριστές.. Δεν χάλασε σε κανένα το χατίρι ,ήταν ευγενέστατος και καταδεκτικότατος και φυσικά σεβάστηκε απόλυτα την αμηχανία μας και την ικανότητα μας και δεν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι μας...Ήταν απλά σαν να μας μίλαγε με την κιθάρα σε ένα επίπεδο που ήξερε ότι μπορούμε να εξακολουθήσουμε και όχι σε ένα επίπεδο που θα ήθελε να μας κάνει να σωπάσουμε...

                Το ότι ο Gilbert είναι ένας μεγάλος και καταξιωμένος μουσικός το ξέραμε..αυτό που μας δίδαξε πάνω από όλα ήταν η ταπεινοφροσύνη και η γνησία ευγένεια που έκρυβε μέσα του και ποσό σημαντικό είναι να σέβεσαι τους fan σου..αρετή που σπανίζει ίσως στις μέρες μας και πολύ περισσότερο στην χωρά μας μαλλον.  Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους διοργάνωσαν αυτό το εξαιρετικό καθαριστικό διήμερο..  Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι την προσπάθεια τους στις δύσκολες μέρες που ζούμε γιατί τον πολιτισμό αυτό τον έχουμε πολύ ανάγκη... Θερμές ευχαριστίες στον κύριο Giilbert για όλα.. Ευχόμαστε να το ξαναδούμε σύντομα κοντά μας..

Extra Images
Paul Gilbert - Live Setup
Paul Gilbert - Live Setup
Paul Gilbert - Live Setup
Paul Gilbert - Live Setup
Paul Gilbert - Live Setup
Paul Gilbert - Live Setup
Ετικέτες (ελεύθερη σήμανση)

Lickspot #12 - Yiorgos Kalodoukas
Lickspot #11 - Yiorgos Kalodoukas
LickSpot #10 | Yiorgos Kalodoukas
LickSpot #9 | Yiorgos Kalodoukas